SINIF REHBERLİK PROGRAMI HAZIRLAMA EVRAKLARI

Sınıf Rehber Öğretmenleri ; Sınıf rehberlik planını okul rehberlik ve psikolojik danışma programı ile sınıf rehberlik programı çerçevesinde hazırlayarak en geç ekim ayının ikinci haftasında eğitim kurumu müdürüne onaylatır. Sınıf rehberlik planının bir örneğini rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile paylaşır. Plan dâhilinde uygulamalarını gerçekleştirir.

SINIF REHBERLİK PLANI NASIL HAZIRLANIR?

1) Bakanlığımız tarafından güncellenen sınıf rehberlik planı işleyiş ve amaçları doğrultusunda aşağıda linki bulunan klavuz yayınlanmıştır.

İlgili Klavuzda Rehberlik Etkinliklerinin amaç kapsam ve önemi gibi bilgilerin yanında, Etkinliklerin ayrıntılı kazanımlarına ulaşabilirsiniz.

EK - 6 Sınıf Rehberlik Programı Klavuzuna Ulaşmak İçin Tıklayınız  (Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim/Lise)

2) Bu klavuzda ise sınıflarda uygulanabilecek ÖRNEK REHBERLİK ETKİNLİKLERİNE ulaşabilirsiniz.

3) Sınıf Yıllık Rehberlik Planı Hazırlamak için EK-4 örnek şablon ( En geç ekim ayının ikinci haftasında eğitim kurumu müdürüne onaylatılarak bir örneği Rehberlik Servisine teslim edilir.)

4) Psikosoyal ETkinlikler için tıklayınız

HATIRLATMA

a) Sınıf rehberlik programı, sınıf/şube rehber öğretmeni tarafından okul rehberlik programı doğrultusunda sınıfın ihtiyaçları gözetilerek hazırlanır. Öğretmenler programı hazırlarken rehberlik öğretmenleri ile iş birliği yapar. Örneğin bireyi tanıma tekniği uygulamaları ya da rehberlik öğretmeni tarafından sınıf rehberlik programı dahilinde yapılması gereken grup rehberliği etkinlikleri okul rehberlik ve sınıf rehberlik programlarının her ikisinde de yer alır.

b) Sınıf rehberlik programı Ek-4 formatında, Ek-6'te yer alan kazanımlardan yararlanılarak hazırlanır.

Aşağıdaki bölümde Sınıf düzeylerine göre Yeterlik ve Kazanımları görebilirsiniz. (EK-6 'da bulabilirsiniz)

04-10-202004-10-202004-10-202004-10-202004-10-2020

ÖNEMLİ :

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gereken Evraklar için SınıfDosyasıTIKLAYINIZ...

Aşağıda Örnek Sınıf Rehberlik Planlarını inceleyebilirisniz..

OKUL ÖNCESİ SINIF REHBERLİK ÖRNEK PLANI

1. Sınıfı Rehberlik ÖRNEK PLANI